Ana-Maria Vătămanu, președintele Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța (ADDJC) și unul dintre analiștii platformei SunMedia, a primit miercuri, 21 decembrie, distincția din partea Departamentului de Stat al SUA pentru „contribuția extraordinară” la organizarea cu succes a Summit-ului privind Securitatea la Marea Neagră.

La acest Summit, organizat de Comisia Helsinki și găzduit de Constanța în data de 1 iulie 2022, au participat membri ai Congresului SUA, oficiali guvernamentali de rang înalt din regiune, parteneri internaționali, precum și înalți oficiali ai României.

Conform diplomei înmânate de reprezentanții Departamentului de Stat al SUA președintelui ADDJC, distincția este oferită „în semn de recunoaștere a contribuției dumneavoastră logistice extraordinare la succesul Summit-ului privind Securitatea la Marea Neagră – Dialog la Masa Rotundă, găzduit de Comisia privind Securitatea și Cooperarea in Europa, primul dialog multilateral organizat vreodată între aliații și partenerii regionali cheie privind securitatea la Marea Neagră, ce a avut loc la Muzeul de Artă din Constanța la data de 1 iulie 2022”.

„Este o onoare pentru mine, la fel ca pentru toată echipa Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța, primirea acestei distincții din partea Departamentului de Stat al SUA. Mă bucur, de asemenea, că am reușit, alături de organizatorii Summit-ului din vară, să contribuim la succesul acestei întâlniri strategice importante la nivel internațional.

Întâlnirea de la Constanța a fost cu atât mai importantă cu cât ea a fost premergătoare Reuniunii Liderilor de la München, eveniment-cheie care a avut loc la București, la finalul lunii noiembrie. Așa cum știm, la această Reuniune au luat parte miniștrii de externe ai statelor membre NATO. Profit de ocazie pentru a le mulțumi partenerilor noștri americani pentru distincția oferită și îi asigur de prietenia și de colaborarea noastră solidă și pe viitor”, a declarat, pentru SunMedia, Ana-Maria Vătămanu.


Citește și: Dezvoltarea durabilă pe înțelesul nostru

LASĂ UN MESAJ

Te rugăm să introduci comentariul tău!
Introdu aici numele tău