COMPANII

SUSȚINERE DIN PARTEA PERSOANELOR JURIDICE

Dacă ai o firmă și vrei sa ne susții, ai două opțiuni:

  1. PRIN SPONSORIZARE. POTI COMPLETA CONTRACTUL DE SPONSORIZARE
    DESCARCĂ –Contract sponsorizare Asoc Fabrica de Bine
  2. 20% DIN IMPOZITUL COMPANIEI POATE FI REDIRECȚIONAT CĂTRE ASOCIAȚIA FABRICA DE BINE PRINTR-O FACILITATE RECENT INTRODUSĂ DE STATUL ROMÂN – FORMULARUL F117.

Această posibilitate de sponsorizare a fost introdusă recent de către statul român, prin intermediul formularului F117.

Din toamna lui 2022, companiile care vor să facă sponsorizări prin redirecționarea a 20% din impozitul pe profit sau pe venit o pot face și prin Formularul 177, care permite ca sponsorizarea să fie făcută retroactiv, pentru impozitul plătit de firma ta pe anul trecut.

Poți dona 20% din impozitul pe venitul/profitul companiei tale pentru anul 2021 către Asociația Fabrica de Bine până în data de 25 decembrie 2022.

PAȘII PE CARE TREBUIE SĂ-I URMEZI PENTRU A REDIRECȚIONA 20% DIN IMPOZITUL COMPANIEI, PRIN F117, CĂTRE ASOCIAȚIA FABRICA DE BINE:

  • Descarcă declarația în format PDF de AICI https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/177.html
  • Trebuie să selectezi căsuța „Plătitor de impozit pe profit”, respectiv „Plătitor de impozit pe veniturile microîntreprinderilor”, ținând cont de categoria potrivită pentru compania ta.
  • Completează cu atenție datele companiei tale.
  • Este nevoie să calculezi suma maximă aferentă anului 2021 pe care firma ta o poate redirecționa potrivit legii, adică 20% din impozitul pe care l-ai plătit deja la stat.
  • Dacă ai apucat să faci deja o sponsorizare în anul 2021, este nevoie să treci aici suma respectivă. Dacă nu ai făcut nicio sponsorizare, scrie în această căsuță cifra zero.
  • În căsuța următoare trebuie să treci diferența dintre sumele inserate mai sus. Această diferență reprezintă suma pe care o poți redirecționa prin acest formular către asociația Fabrica de Bine. Banii au ajuns deja în bugetul statului atunci când ai plătit impozitul pe anul 2021 sau pe ultimul trimestru din 2021. Odată cu depunerea formularului, tu determini statul român să direcționeze banii către Asociația Fabrica de Bine.
  • Este nevoie să completezi datele Asociației Fabrica de Bine:

ASOCIAȚIA FABRICA DE BINE

Adresă: Strada Bradului, Nr. 17, Bl. G4, Sc. A, Et. 1, Ap. 12, Iași, Județul Iași, Cod poștal 700661

Cod de identificare fiscală: 47198673

IBAN: RO66 INGB 0000 9999 1312 1592

ING BANK, Agenția Anastasie Panu Iaşi

Reprezentant legal: Ursu Ramona-Ioana, președinte al Consiliului Director

Email: sunmediacontact@gmail.com

  • Este nevoie să validezi formularul
  • Descarcă de AICI  Contract sponsorizare prin D177 , completează și semnează contractul de sponsorizare pentru Asociația Fabrica de Bine. Trimite-l apoi la adresa sunmediacontact@gmail.com, iar noi ți-l vom trimite semnat în scurt timp.
  • Atașează contractul de sponsorizare în Formularul D177

În termen de 45 de zile de la depunerea Formularului D177 prin intermediul Spatiului Privat Virtual, ANAF va prelucra cererea și va efectua plata către Asociația Fabrica de Bine.

Dacă ai o profesie liberală, PFA cu normă de venit sau alte venituri extra-salariale și vrei să susții Asociația Fabrica de Bine, îți spunem cum poți să redirecționezi 3,5% din impozitul pe venituri. 

Persoanele fizice cu profesii liberale sau alte venituri extra-salariale pot redirecționa 3,5% din impozitul pe veniturile de anul trecut prin completarea si depunerea Declarației unice 212 de pe site-ul ANAF. Declarația se va depune în intervalul 1 ianuarie – 31 mai.

Te rugăm să completezi secțiunea destinată susținerii unei entități nonprofit cu datele Asociației Fabrica de Bine.

Nume: ASOCIAȚIA FABRICA DE BINE

Cod de identificare fiscală: 47198673

Cont: RO66 INGB 0000 9999 1312 1592

Depune apoi declarația în Spațiul Privat Virtual sau la sediul agenției ANAF de care aparții.