Cutremurul care a lovit Turcia și Siria și care a provocat aproape 40.000 de victime a fost însoțit de mai multe teorii ale conspirației, care au circulat consistent pe toate rețelele de socializare.

Una dintre aceste teorii afirma că seismele ar fi fost provocate de americani, prin intermediul programului HAARP, pentru a-l pedepsi pe președintele turc Erdogan, pentru că a anunțat, cu o săptămână înainte, că se opune aderării Suediei la NATO și pentru că ar fi mai degrabă de partea lui Putin.

Afirmația este falsă, așa cum a demonstrat PRESShub: Seismul din Turcia NU a fost provocat de undele HAARP. O conspirație demontată. 

O a doua afirmație falsă vizează o așa-zisă închidere a amabasadelor din Turcia a cel puțin 10 țări occidentale cu doar 24 de ore înainte de seism. Teoria conspirației susține că acele țări au știut că SUA vor provoca un cutremur și și-ar fi pus astfel la adăpost angajații.

Citește și: Zonele din România cele mai expuse la cutremure. Explicațiile unui doctor român în geododinamică, cercetător în Japonia

Senatoarea Diana Șoșoacă a prezentat această informație falsă inclusiv în Parlamentul României, pe 8 februarie, într-un discurs intitulat „A fost nevoie să moară oameni și încă nu s-a terminat”.

Citește articolul integral despre adevărul privind închiderea unor consultate din Turcia, pe PRESShub

LASĂ UN MESAJ

Te rugăm să introduci comentariul tău!
Introdu aici numele tău