Romanian Creative Week, cel mai important eveniment dedicat industriilor creative românești, care va avea loc la Iași în perioada 19-28 mai 2023, anunță câștigătorii Call for Projects dedicat tinerilor designeri, precum și selecția curatorială INNOVATIVE FUTURE PLATFORM 2023, parte a Secțiunii Design.

După două luni intense, în care nu mai puțin de 43 de proiecte au intrat în competiția cu tema „What IF you WONDER?”, din cadrul IF PLATFORM, juriul a ales 15 proiecte câștigătoare aparținând designerilor:

Alesia Cîdă, Andra Bucsev, Ana Dinuță, Bogdan Benea, Flaviana Isachi & David Dumitrescu, Irina Anastasia Miu, Iulia Vlejoanga, Madalina Buzaș, Maria Elena Popa, Maria Țepeș Greuruș, PostScriptum by Alina Luncașu, Ramona Bizbac, Remus Andrei Moldovan, Renata Roxana Mihaly, Robert Moraru.

Membrii juriului, format din Irina Schrotter, Ovidiu Buta, Ioana Ciolacu și Lucian Broscățean, au apreciat că proiectele au fost autentice și că, pentru selectarea celor câștigătoare, au pus accentul pe câteva detalii-cheie: creativitatea, relevanța pentru IF Platform și pentru tema Call-ului, identitatea vizuală și originalitatea.

O altă surpriză pe care Romanian Creative Week o dezvăluie pentru ediția din acest an este selecția curatorială IF Platform 2023, realizată de Lucian Broscățean, coordonator, și de Ioana Ciolacu, consultantul creativ al Secțiunii.  

Astfel, selecția curatorială este următoarea: ATELIER RESOLVED, ALEXANDRA ȘIPA, CYCLED ERROR, LENCA, PECULIAR SPIRIT, RALUC, SCAPADONA, ȘURA ȘUȘARA by Ina Solomon, THE CABIN, UAD FASHION RESEARCH: Anca-Luiza Zaharia & Kiss Gyöngyvér, WANDERER by Mădălina Mihailovici.

Pe podiumul de la Iași, tot în selecția IF PLATFORM, vor fi prezentate și colecții de grup ale Departamentelor de Modă din cadrul Universităților invitate: Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Națională de Arte București, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași și Universitatea de Vest din Timișoara.

DESPRE INNOVATIVE FUTURE PLATFORM

Încă de la prima ediție, cea din 2021, RCW – IF PLATFORM și-a propus să promoveze demersurile inovative, care pot să ajute la construirea unui viitor responsabil al industriei modei din România. Totodată, la edițiile precedente, IF PLARFORM a invitat alături de designerii vestimentar și scenografi, arhitecți, designeri de interior etc., pentru a pune accentul pe complexitatea industriilor creative.

DESPRE ROMANIAN CREATIVE WEEK

Aflat la cea de-a treia ediţie, Romanian Creative Week este organizat de Federaţia Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC), singura federaţie patronală reprezentativă la nivel naţional ce activează în sectorul Industriilor Creative din România.

Înfiinţată la Iaşi, în 2011, FEPIC a organizat, până în prezent, peste 50 de acţiuni de promovare naţională şi internaţională a industriilor creative româneşti. Parteneri în organizarea acestui amplu eveniment din capitala Moldovei sunt Palas, Primăria Municipiului Iaşi şi Complexul Muzeal Naţional Moldova Iaşi.

Mai multe detalii despre Romanian Creative Week pot fi găsite pe site-ul www.romaniancreativeweek.ro, precum și pe Facebook și Instagram.


SunMedia.ro este partener media al Romanian Creative Week

LASĂ UN MESAJ

Te rugăm să introduci comentariul tău!
Introdu aici numele tău