Timp de două zile, în 18 și 19 mai 2023, Iașul va găzdui, la Casa de Cultură a Studenților și la Universitatea „Petru Andrei” Iași, conferința cu tema „Securitatea împotriva studenților”.

Evenimentul, organizat de către Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, Universitatea „Petre Andrei” Iași și Institutul de Istorie „Nicolae Iorga”, marchează 40 de ani de la descinderea poliției politice din anii comunismului în casele redactorilor revistelor studențești din Iași.

În prima zi a evenimentului, dr. Mioara Anton va susține conferința „Supraveghere și control. Societatea Românească în anii ’80”, dezbatere moderată de Sorin Antohi. La eveniment vor fi prezente mai multe personalități din domeniu, între care: prof. univ. dr. Doru Tompea, prof. univ. dr. Radu Andriescu, prof. univ. dr. Alexandru Lăzescu, prof. univ. dr. Alexandru Călinescu. 

În cea de-a doua zi a evenimentului, 19 mai, de la ora 11.00, la Universitatea „Petre Andrei” din Iași, prof. univ. dr. Sorin Bocancea va susține conferința „Presa ieșeană în comunism. Analiză cantitativă.”

LASĂ UN MESAJ

Te rugăm să introduci comentariul tău!
Introdu aici numele tău