Emilia Șercan, jurnalista care a dezvăluit, în publicația Pressone, că „ministrul de Interne Lucian Bode a plagiat cel puțin 18,5% din teza sa de doctorat”, a reacționat după verdictul în acest caz, din 11 ianuarie, al Comisiei de Etică din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj. 

Jurnalista subliniază că „totuși, și de această dată, când în teză s-a constatat că există aproape o cincime plagiat, UBB cere corectarea plagiatului. Această măsură arată că UBB s-a plasat, încă o dată, de partea plagiatorului și nu a integrității academice. A preferat să îl apere pe Bode în loc de a apăra propria imagine și propriile standarde”.

Hotarare Comisie de Etica UBB – teza doctorat Lucian Bode

Mesajul integral publicat de jurnalista Emilia Șercan, pe pagina sa de Facebook, după decizia anunțată de Comisia de Etică din cadrul UBB:

„Dr. Bode e plagiator în mod oficial. Comisia de Etică a UBB confirmă dezvăluirea mea despre teza lui dr. Lucian Bode: teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiată și cere editurii care a publicat cartea lui dr. Bode – CA Publishing, care i-a aparținut conducătorului științific al lui Bode, Adrian Ivan, rectorul SRI – retragerea acesteia.

Totuși, și de această dată, când în teză s-a constatat că există aproape o cincime plagiat, UBB cere corectarea plagiatului.

Această măsură arată că UBB s-a plasat, încă o dată, de partea plagiatorului și nu a integrității academice. A preferat să îl apere pe Bode în loc de a apăra propria imagine și propriile standarde.

S-a raportat la cazul Bode în cheie politică mai mult decât etică.”
 

LASĂ UN MESAJ

Te rugăm să introduci comentariul tău!
Introdu aici numele tău