SRI nu ar trebui să aibă atribuții în combaterea infracțiunile de corupție, dar ar trebui să aibă atribuții în strângerea informațiilor cu privire la săvârșirea multor infracțiuni, a declarat Crin Bologa, într-un interviu pentru PRESShub.

Procurorul-șef al DNA a mai explicat că a discutat cu omologi de-ai săi din alte state din Europa și „nu și-au pus vreodată problema să nu poată folosi elemente provenite de la serviciile de informații”. De altfel, Bologa crede că speța recentă de corupție care a lovit Parlamentul European a pornit tot ca urmare a unor informări de la serviciile de informații din Belgia.

Șeful DNA a atras atenția că în România există un formalism exagerat când vine vorba de folosirea tehnicii ce aparține serviciilor de informații.

„În România sunt mai multe instituții care au atribuții pe siguranță națională, mai multe servicii de informații. Înregistrăril convorbirilor, cele ambientale, pe care le administrează un procuror în baza unui mandat de siguranță națională emis de un judecător de la Înalta Curte au putut fi folosite ca probe”, a mai arătat șeful DNA.

Interviul poate fi citit integral și urmărit în format video pe PRESShub

LASĂ UN MESAJ

Te rugăm să introduci comentariul tău!
Introdu aici numele tău