„Patrioții” olteni s-au dat în stambă la Sfântu Gheorghe, reușind să se facă de râs și să strice bucuria fotbalului. Meciul de fotbal dintre Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și FCU Craiova 1948 a fost oprit definitiv de arbitru din cauza scandărilor xenofobe ale „fanilor” olteni. Este pentru prima dată când în prima ligă de fotbal un arbitru ia o astfel de măsură. Urmează să se pronunțe comisiile de specialitate, arată Tudor Artenie, într-un articol de opinie publicat pe PRESShub.

„Patrioții” de la peluză nu au nicio legătură cu patriotismul.

Nu este prima dată când grupările dure de susținători ai echipelor de fotbal atacă murdar. Echipa din Sfântu Gheorghe a mai trecut prin astfel de experiențe. Încet-încet, se creează un curent xenofob grotesc și stupid, dar extrem de periculos pentru societatea românească.

Periculos pentru că generează ură, iar obiectul urii devine comunitatea maghiară din România. O comunitate despre care „ultrașii” nu știu nimic.

„Patrioții” nu știu, de exemplu, că maghiarii, secuii, sașii, romii, lipovenii sau tătarii sunt născuți în România și au aceleași drepturi și obligații ca toți cetățenii români.

Articolul de opinie al lui Tudor Artenie poate fi citit integral pe PRESShub

LASĂ UN MESAJ

Te rugăm să introduci comentariul tău!
Introdu aici numele tău