Andi Cârlan e cunoscut mai ales în social-media pentru intensa campanie de promovare și informare cu privire la donarea de sânge. Cu atât mai mult cu cât el însuși își datorează viața donării de sânge, pentru că, încercând să doneze, a aflat la timp că are o boală serioasă și că e cazul să se lupte pentru fiecare zi din viața lui, arată jurnaliștii de la INVESTIGATORIA.

Astăzi spune cu convingere că donarea de sânge l-a salvat și încearcă să-i determine și pe cei din jur să doneze, explicându-le beneficiile donării de sânge pentru sănătate, pentru psihic și chiar avantajele materiale care vin la pachet cu un astfel de gest.

Doar câteva procente din populația generală a României donează sânge în mod recurent, iar criza de sânge este uriașă. Operații sunt puse în așteptare și mii de oameni își pierd viața pentru că nu au sângele necesar pentru a depăși momente cruciale. Schimbarea mentalității, dar și informarea constantă cu privire la un gest simplu, dar care poate salva până la trei vieți, este esențială într-un astfel de context.

Iar Andi face asta pe cont propriu de ani întregi. Merge în școli, organizează evenimente, își mobilizează prietenii și se luptă pentru o cauză mai mare decât el.

LASĂ UN MESAJ

Te rugăm să introduci comentariul tău!
Introdu aici numele tău