Consiliul JAI nu discută acum extinderea Schengen, așa că speranța multor români că subiectul va fi reanalizat și Austria își va schimba poziția se spulberă cu această ocazie, scriu jurnaliștii de la INVESTIGATORIA.

La Bruxelles, însă, se simte un anumit optimism cu privire la subiect și sunt europarlamentari români convinși de faptul că Austria își va modifica punctul de vedere, pe măsură ce presiunea migranților scade.

Abia în luna iunie a acestui an, Consiliul JAI se va reuni din nou și, dacă Austria va putea fi convinsă de faptul că nu România constituie problema ei pe linia migrației, va exista abia atunci o șansă pentru ca țara noastră să devină parte a Spațiului Schengen.

Citește și: Profesor român de diplomație de la Oxford, despre cum ar trebui să joace România cartea intrării în Schengen: „Nu e suficient să te lauzi cu Carpații”

Europarlamentarul Siegfried Mureșan, chestionat la Bruxelles în legatură cu extinderea Schengen și cu situația României în acest context, spune că momentan nici n-ar fi avut un sens punerea problemei în cadrul Consiliului JAI din luna martie. De ce? Ei bine, acesta susține că atâta vreme cât nu sunt încă toate statele convinse să voteze pentru aderarea României, efortul ar fi inutil.

Mai mult, el susține că dacă Austria va fi convinsă, nici Olanda nu se va mai opune aderării Bulgariei și atunci lucrurile vor fi rezolvate pentru toată lumea.

Citește articolul integral pe INVESTIGATORIA

LASĂ UN MESAJ

Te rugăm să introduci comentariul tău!
Introdu aici numele tău