Îmi părea că ascult povestea filmului „Karate Kid”, filmul în care puștiul timid se mută într-un loc nou, suferă mari agresiuni fizice și emoționale din partea colegilor de școală, dar întâlnește un maestru care îl învață tainele artelor marțiale, începe povestea INVESTIGATORIA.

Puștiul se antrenează din greu și în ciuda greutăților financiare ajunge un luptător care impune respect, un adevărat campion pe care nu mai îndrăznește nimeni să îl agreseze.

Cum am aflat de el

Mi-am luat deseori multă energie pozitivă îmbrățișând elevii cu care aveam activități în Bacău. Printre ei era și Lavinia, o fată romă, inteligentă, muncitoare și talentată pe care am avut bucuria să o descopăr. Visul ei cel mai mare este ca într-o zi să își facă familia mândră prin realizările ei, motiv pentru care depune eforturi zilnice.

Este înscrisă la liceu la profilul de cofetar-patiser, dar merge și la evenimente publice și private ca solistă vocală. Eu am simțit cum s-a deschis față de mine din ce în ce mai mult, iar ea probabil că a simțit că o voi asculta și înțelege.

Am înțeles-o pentru că la fel ca ea sunt o fată de etnie romă care a trebuit să depășească multe obstacole și să își șteargă zi de zi eticheta discriminatorie pe care ceilalți i-o pun doar pentru că este romă.

Citește articolul complet pe INVESTIGATORIA

LASĂ UN MESAJ

Te rugăm să introduci comentariul tău!
Introdu aici numele tău