Ordonanţa de urgenţă adoptată miercuri de Guvern pentru sprijinirea refugiaților ucraineni pare să nu fie aplicabilă, iar efectele să nu mai fie controlabile. ONG-urile se tem că aceasta conține o serie de aspecte imposibil de implementat, ceea ce va crea haos în teritoriu.

OUG, în loc să clarifice tot procesul de ajutor acordat refugiaților ucraineni, nu face decât să îngreuneze acest proces și chiar să deturneze o serie de ONG-urile implicate, care vor fi nevoite să se reorienteze spre alte proiecte.

Citește și: Povestea pastorilor români din Ucraina care nu pot lupta, dar salvează vieți pe front. „Facem veste antiglonț și truse sanitare pentru apărătorii patriei”

De altfel, Consiliul Economic și Social (CES) a avizat favorabil proiectul pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 15/2022 privind acordarea de sprijin și asistență umanitară de către statul român cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, însă a formulat 11 observații importante, pe care Guvernul trebuia să le modifice.

Citește articolul integral pe PRESShub

LASĂ UN MESAJ

Te rugăm să introduci comentariul tău!
Introdu aici numele tău