Barajul distrus în Ucraina a schimbat Marea Neagră. Explozia barajului Kakhovka, din sudul țării, din 6 iunie, a declanșat o inundație devastatoare, provocând distrugeri pe scară largă și având implicații ecologice grave, nu doar pentru această țară, ci și pentru întreaga regiune a Mării Negre, arată PRESShub.

Din cauza distrugerii centralei hidroelectrice Kakhovskaia, 18 kilometri cubi de apă au inundat localitățile din jur. Apele au transportat tone de gunoaie, substanțe toxice, fragmente de case, mine și cadavre de animale moarte în Marea Neagră.

„Înainte, aveam o altă problemă – marea se umplea de alge în mod constant din cauza faptului că aceste îngrășăminte ajungeau în mare apă cu râurile. Iar acum, o cantitate mare [de îngrășăminte], care a fost acumulată în rezervorul Kakhovka, a ieșit odată în mare.

Nu a dispărut, nu va dispărea pentru mult timp și vom vedea consecințele termen îndelungant”, a declarat Yuriy Kvach, cercetător principal la Institutul de Biologie Marină al Academiei Naționale de Științe din Ucraina, pentru publicația Novosti Donbasa.

Citește continuarea pe PRESShub.

LASĂ UN MESAJ

Te rugăm să introduci comentariul tău!
Introdu aici numele tău