În timpul istoricei vizite făcute, miercuri, de președintele ucrainean Volodemir Zelenski la Casa Albă, omologul său american, Joe Biden, a promis că SUA vor „continua să consolideze capacitatea Ucrainei de a se apăra”, arată AFP. 

De asemenea, în timpul discuțiilor cu Zelenski, Biden a mai precizat că sprijină aspirația Kievului pentru „o pace justă” și că poporul ucrainean „rămâne o sursă de inspirație pentru lume”. 

Citește și: Războiul din Ucraina, rezistența și puterea presei. Corespondență din Chișinău

De partea cealaltă, Volodimir Zelenski, în timpul vizitei sale istorice la Washington, şi-a exprimat „recunoştinţa profundă” pentru sprijinul primit de Ucraina din partea Statelor Unite ale Americii. De la începutul războiului, SUA au trimit în Ucraina armament în valoare de miliarde de dolari.

„Mulţumesc din partea cetăţenilor noştri obişnuiţi cetăţenilor voştri obişnuiţi, americanii”, a spus Zelenski, care a mers la Casa Albă îmbrăcat în deja celebrul său pulover de culoare kaki, în pantaloni și purtând ghete. 

Volodimir Zelenski i-a dăruit lui Joe Biden o medalie încredinţată cu o zi înainte pe front de un soldat ucrainean pe care l-a descris drept un „adevărat erou”, explicând că este vorba despre un căpitan care operează un lansator de rachete american HIMARS.

„Mi-a spus ‘Dă-i-o preşedintelui”, i-a mărturisit preşedintele ucrainean lui Joe Biden, înmânându-i acestuia decoraţia prezentată într-o cutie căptuşită cu catifea.

La rândul său, Joe Biden i-a răspuns lui Zelenski că este „o mare onoare” să primească acest cadou” și, la rândul său, i-a oferit omologului său o medalie ucraineană. 

Citește și: Firme-fantomă din Ucraina și România, presiuni asupra Oil Terminal pentru a intra pe piața de petrol

LASĂ UN MESAJ

Te rugăm să introduci comentariul tău!
Introdu aici numele tău