În luna mai, am avut un accident de mașină. Un tânăr șofer n-a fost atent, din nu știu ce motive, că toți frânam în fața lui, în coloană, și a intrat în mine. Din cauza izbiturii, eu l-am lovit pe cel din fața mea.

Bun, a venit poliția și, fiind accident cu trei mașini, nu s-a putut face amiabilă, iar eu oricum am ajuns la spital cu SMURD, din cauza unor dureri de gât și de spate. Am dus mașina în service a doua zi, au constatat că pot merge cu ea la Iași, unde aveam drum, și că o pot repara la întoarcere. 

Pe drumul București-Iași, n-am observat, dar plăcuța din față a mașinii mi-a zburat, pentru că (nici asta nu mi-am dat seama) plăcuța nu se mai ținea așa bine după izbitură.

OK, mă oprește poliția, că nu mai aveam numărul, explic că am avut un accident, arăt documentele, ca să nu fie nevoie să mă creadă pe cuvânt. Mi se reține certificatul de înmatriculare, primesc 1.300 de lei amendă și nici nu mai știu câte puncte penalizare.

Citește și: Arată bine sistemul condus de Glugă, Despescu și Benone Matei, nu-i așa, domnule Iohannis?

Nu mi-a plăcut situația deloc, nu am provocat niciodată un accident de mașină, în 16 ani de șoferie, conduc foarte prudent, dar mi-am zis că, na, asta e legea. Am plătit amenda, m-au scos din minți cei de la Porsche (unde am leasing) cu incompetența lor plus minciuni în serie trimise pe email, deoarece ei se ocupau să-mi recupereze plăcuța și certificatul. În fine, povestesc despre Porsche altă dată. 

Ce vreau să zic e că polițiștii care au aplicat legea în cazul meu și-au făcut treaba, oricât de supărată eram eu atunci, că numai de asta nu mai aveam chef. Mi-au dat o adeverință de circulație și cu aia am putut reveni cu mașina în București.

Ce s-a întâmplat la Constanța este înfiorător. Din tot ceea ce vedem până acum, eu nu cred că e prostie, nici neglijență, nici incompetență. Eu cred că e corupție. 

– șoferul a fost oprit de poliție de două ori înainte de accident. Prima oară, l-au oprit la un control de rutină. A doua oară, a fost prins după un apel la 112, prin care cineva semnala că mașina circula haotic. 

– la al doilea control, în mașină au fost descoperite droguri, iar șoferul a fost dus la secția de poliție din Vama Veche. Tânărul nu a fost testat pentru droguri, ci doar pentru alcool (test care a fost negativ) și i s-a dat drumul să plece liniștit. O scenă absolut normală într-o secție de poliție, când asupra șoferului sunt găsite droguri, nu? La vreo două ore, a omorât doi oameni cu mașina. 

– mașina nu avea asigurare RCA (se poate verifica de oricine online). Cu toate astea, polițiștii l-au lăsat pe șofer să plece mai departe, deși legea prevede amenzi, reținerea certificatului de înmatriculare, fără a ți se permite să mai circuli fix din momentul în care ești prins de poliție. 

Bun. La Poliția Constanța se fac verificări în privința a doi agenți și a unui ofițer, pentru a se vedea dacă nu există abateri disciplinare. Predoiu a trimis corpul de control la IPJ Constanța. Mă rog.

Eu sper că face cineva și o anchetă penală pe bune acolo, să vedem cu toții dacă nu s-a dat și luat vreo șpagă, dacă nu a sunat cineva pe altcineva să intervină pentru șofer etc, lucruri de astea la ordinea zilei în țărișoara noastră. Să vedem, de fapt, cum a fost posibil acest blat criminal între polițiști și șofer, care s-a sfârșit cu doi oameni uciși. 

Pe de altă parte, șeful Poliției Române, Benone Marian Matei, ce mai caută în funcție? Nu știu, oare ce naiba trebuie să se întâmple în țara asta pentru ca niște funcționari să își dea demisia sau să fie demiși? Ce? Că moartea unor oameni nevinovați pare că nu e un motiv suficient.

LASĂ UN MESAJ

Te rugăm să introduci comentariul tău!
Introdu aici numele tău