Cristian Preda, drept la replică la articolul „Arheologie politică: povestea PMP. Cum a apărut și cum a evoluat”

Redacția

Fostul europarlamentar Cristian Preda, ex-membru PD-L, PMP și, ulteruir, PLUS (formațiune politică din care a demisionat în septembrie 2020, explicând acest lucru prin alegerea sa în funcția de decan al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București), a transmis redacției SunMedia un drept la replică la textul intitulat „Arheologie politică: povestea PMP. Cum a apărut și cum a evoluat”. Materialul, publicat în data de 20 decembrie 2022, este un articol de opinie semnat de Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, ex-membru și europarlamentar PD-L și fost membru PMP.

Publicăm, mai jos, integral, dreptul la replică al lui Cristian Preda:

„Citesc pentru a nu știu câta oară o versiune despre relația mea cu PMP livrată publicului de către Daniel Funeriu. De data asta, e vorba despre un articol din 20 decembrie, publicat pe site-ul SunMedia. Fostul ministru îmi atribuie gesturi și fraze care nu au nimic de-a face cu realitatea. Persoana care mi-a cerut să intru în PMP și care m-a și susținut pentru a ocupa locul 1 pe lista de la alegerile europene din 2014 a fost președintele Traian Băsescu.

Dintr-un motiv foarte simplu: eram deja deputat european și, intrând în noul partid, asiguram ceva prețios pentru organizație, și anume observatori în toate secțiile de vot. În toamna lui 2013, după excluderea din PDL, nu eram deloc convins că e bine să continui politica.

Rugămintea pe care mi-a adresat-o președintele Băsescu de a ajuta noul său proiect politic m-a determinat să îmi schimb planurile. În decembrie 2015, eram exclus din PMP fiindcă nu am susținut-o pe Elena Udrea la prezidențiale, ci pe Monica Macovei. Excluderea s-a făcut în unanimitate și, din câte știu, D. Funeriu era încă alături de Udrea în acele vremuri, pe care acum pare să și le dorească a fi fost altfel”.

LASĂ UN MESAJ

Te rugăm să introduci comentariul tău!
Introdu aici numele tău