Asociația Amprenta de Bine și SunMedia lansează luni, 16 ianuarie 2023, AMPRENTE ONG, un amplu și ambițios proiect editorial dedicat lumii ONG din România. O lume prea puțin cunoscută, dar a cărei existență este vitală pentru dezvoltarea unei societăți sănătoase.

Ce ne propunem prin Amprente ONG?

  • Lansăm acest proiect pentru că noi credem că este important să cunoaștem, cât mai mulți dintre noi, ce este această vastă lume a organizațiilor non-guvernamentale. Cum funcționează ea? Cum poate fi dezvoltată? Ce beneficii are la nivelul unei societăți? 
  • Credem că este important să înțelegem că binele nostru, al tuturor, se află, de foarte multe ori, doar la o faptă bună distanță. 
  • Credem că este dreptul nostru să știm că minunile chiar există, dacă suntem responsabili. Dacă suntem prezenți, cu adevărat, în viețile noastre. Dacă suntem interesați și luptăm pentru binele nostru comun.
  • Credem că este important să învățăm împreună care este puterea unei informații corecte, cum o putem găsi și cum o putem folosi pentru a construi acel bine comun.  

De ce Amprente ONG

Acolo unde se termină Statul, începe ONG-ul. Din păcate, în România, statul se termină mult prea repede, pe modelul: „Vineri nu este program cu publicul”. „Dosar cu șină aveți?”. „V-am internat, dar să vă cumpărați medicamente”. Și așa mai departe, motivele de acest fel le știm cu toții prea bine. 

Și tot prea bine știm că noi, ca societate, nu ne permitem să stăm în loc, după un program de luni până joi al unui ghișeu public. Nu ne permitem să stăm în loc așteptând, deja de peste trei decenii, ca o întreagă clasă politică să se maturizeze și să-și asume cu seriozitate un proiect pentru țară.

NU, Pentru noi și pentru copiii noștri,
nu ne permitem să stăm în loc.

ONG-ul este o întreagă poveste, dar este una care, construită cu bună-credință, cu inteligență și cu iubire față de semeni, are întotdeauna un final concret și constructiv. Fie că acest final este un proiect dedicat societății, fie că este un model de bună practică, într-un anumit domeniu.

Cine va spune povestea Amprente ONG

Oamenii din cadrul Asociației Amprente ONG, experți în domenii precum educație, legislație, sănătate sau drepturile omului, având în spate ani de muncă și de implicarea în viața cetății, vor fi cei care vor așeza în „paginile” SunMedia acest proiect.

În fiecare episod, veți putea citi poveștile unor oameni curajoși care și-au deschis un ONG, dar și poveștile unor voluntari inimoși. Veți putea afla despre pașii legali pe care trebuie să îi urmați atunci când sunteți într-o astfel de organizație, cum să construiți parteneriate, cum să depășiți „birocrația” astfel încât să puteți derula proiecte și să puteți ajuta, efectiv, societatea în care trăim.

Citește și: Viața ca un proiect cu final ales

Veți putea citi, totodată, despre cum se obțin finanțări, despre cum putem pune  Statul la treabă, dar și cum să ni-l facem aliat, pentru a putea mișca lucrurile. Pe scurt, Amprente ONG va fi despre oameni implicați, despre lucruri concrete și despre cum putem schimba împreună, în bine, societatea în care trăim.

Dacă aveți întrebări despre funcționarea unui ONG, dacă aveți propuneri, idei noi pentru proiectul nostru, dacă vreți să intrați în comunitatea Amprente ONG și să construim împreună, ne puteți scrie și promitem că vă vom răspunde negreșit. Așteptăm mesajele voastre la adresa de e-mail office@amprentadebine.ro. Ne puteți găsi, totodată, pe pagina noastră de Facebook: Amprenta de Bine


Oana Fazakas este jurist de profesie, consilier în cabinet parlamentar, activistă civic – fiind în acest moment membră și Coordonator de Programe în Asociația Amprenta de Bine. Deține o bogată experiență în proceduri legislative, marketing, management de proiecte și a obținut de-a lungul timpului diverse specializări: evaluare, mediere școlară. formare.

1 COMENTARIU

  1. Ce s-a intamplat cu Legea 679/2022 pentru că reduce drastic accesul la justiție al ONG-urilor și instaurează un regim al terorii împotriva societății civile.?

LASĂ UN MESAJ

Te rugăm să introduci comentariul tău!
Introdu aici numele tău