În acest moment, consider că lupta generației mele (şi a oamenilor inteligenți din generațiile mai tinere) este lupta împotriva wokeismului* şi a variantei sale soft, auto-intitulatul „progresism” (de fapt, regresism), care acaparează, ca o tumoră, toate aspectele lumii creştine.

Ştiu că în România asta se vede mai puțin, dar, credeți-mă, dacă nu stăvilim această nebunie colectivă, în 10 ani o să vreți toți să o fi făcut.

În România reprezentanții acestor curente vă țin ocupați -asemeni lupului care, înainte de a te mânca, îți promite că te protejează de urs-, deturnându-vă privirile de la adevărata lor agendă, punând, isteric, în prim-plan alte teme (multe dintre ele importante), cum ar fi:

  1. Corupția şi alte probleme din BOR
  2. Prostia politicienilor
  3. Spectrul naționalismului tembel
  4. Reale sau presupuse injustiții sociale
  5. „Reductio ad putinum”: oricine nu e de acord cu ei, e „pro-Putin” şi anti-european**.

În realitate, wokeiştii şi varianta lor soft, progresiştii, sunt lupi în blană de oaie. Vor să vă convingă că urâtul e frumos, că piersica e banană, că răul e bine, că anormalul e firesc, că eşecul e succes, că ura e dragoste şi că utopia e realitate.

Contrapuneți realității tot ceea ce aceşti apologeți ai auto-distrugerii vă vând şi veți avea un şoc.

Prostia şi impotența lui Iohannis, tâmpenia, corupția şi impostura politicienilor sunt foarte grave, dar nu sunt decât probleme marginale comparate cu ce ne aşteaptă dacă wokeiştii şi auto-intitulații progresişti vor lua puterea.

Este datoria generației mele, ajunsă la maturitate politică, să facem din România, prin puterea votului, o țară liberă de wokeism, să stăvilim auto-intitulatul „progresism”, în realitate regresism.

Pericolul e major: de exemplu, actualele propuneri de legi ale Educației, sub pretextul „progresismului, sunt uşa larg deschisă prin care mințile copiilor noştri vor fi poluate cu această ideologie a răului: wokeismul.

Citește și: Funeriu: De ce bunica mea ar fi fost un președinte mai bun decât Iohannis

Dacă vom face acest baraj împotriva cancerului wokeist, în 10 ani în România vor veni milioane de francezi, germani, spanioli, britanici, italieni şi olandezi care nu îşi mai vor recunoaşte propria țară şi vor căuta o oază de normalitate.

* e evident că principala amenințare imediată e Putin.

** e evident că drumul României este doar în Uniunea Europeană şi NATO şi că cei care nu vor asta sunt fie imbecili, fie în soldă rusească. E ironic că un progresist asumat, respectabil jurnalist, Ovidiu Nahoi, îi ridică azi în slăvi, pe bună dreptate, pe de Gaulle şi Adenauer care, acum 60 de ani, puneau bazele politice ale Uniunii Europene.

De Gaulle şi Adenauer, doi conservatori geniali, a căror moştenire politică wokeiştii şi progresiştii, adică ăia care aruncă supă pe opere de artă (apropos, ați văzut vreun „progresist” care să ia poziție împotriva acestor gesturi?) încearcă să o demoleze.


Daniel Funeriu este chimist, având doctoratul obținut la Universitatea din Strasbourg sub îndrumarea lui Jean-Marie Lehn, laureat al Premiului Nobel. A fost ministru al Educației (2009 – 2012), consilier prezidențial pe probleme de educație și europarlamentar. Anterior, a fost cercetător științific în Franța, SUA, Japonia și Germania.

LASĂ UN MESAJ

Te rugăm să introduci comentariul tău!
Introdu aici numele tău