Lucian Bode a pierdut marți, 17 ianuarie, în primă instanță, procesul deschis împotriva Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca.

Ministrul de Interne ceruse „supendarea executării Hotărârii nr.10/13.12.2022 a Comisiei de etică din cadrul UBB”, prin care universitatea s-a autosesizat în cazul privind suspiciunile de plagiat din teza sa de doctorat. 

Decizia judecătorilor Tribunalului Sălaj a fost făcută publică de către jurnalista Emilia Șercan, pe pagina sa de Facebook, cea care a dezvăluit, într-o investigație publicată de Pressone, că Lucian Bode a plagiat cel puțin 18,5% din teza sa de doctorat. 

„Dr. Bode pierde în instanță procesul deschis împotriva UBB prin care a cerut suspendarea hotărârii UBB de autosesizare în cazul suspiciunilor de plagiat din teza sa de doctorat.

Tribunalul Sălaj a respins, azi, ca «nefondată cererea de supendare a executării Hotărârii nr.10/13.12.2022 a Comisiei de etică din cadrul UBB formulată de reclamantul».

Deci ca nefondată, nu ca rămasă fără obiect după ce UBB s-a pronunțat și a confirmat plagiatul, ceea ce arată că o instanță a decis că UBB avea tot dreptul să se autosesizeze și să verifice teza lui dr. Bode”, a precizat Emilia Șercam pe pagina sa de Facebook. 

Comisia de Etică din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj a publicat miercuri, 11 ianaurie, o a doua analiză a tezei de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, concluzia fiind că lucrarea „este profund viciată”

Reacția lui Lucian Bode: „Lupta pentru adevăr continuă”

La scurt timp după pronunțarea instanței de la Splaj, ministrul de Interne a reacționat, la rândul său, pe pagina sa de Facebook și a anunțat că „lupta pentru adevărul continuă”. 

„Procedural, decizia de astăzi a Tribunalului Sălaj este una firească în contextul în care Comisia de Etică din cadrul UBB s-a antepronunțat, înainte ca instanța să dea un verdict. (…) Ca atare, am formulat o plângere prealabilă împotriva Hotărârii nr. 1/2023 a Comisiei de Etică a Universității Babeș-Bolyai, în vederea desființării ei în integralitate, precum și a aspectelor subsecvente statuate în această decizie. În continuare, consider această decizie netemeinică, ilegală și abuzivă.”

Citește și: România needucată. Noile legi ale Educației de care se vor bucura impostorii academici

LASĂ UN MESAJ

Te rugăm să introduci comentariul tău!
Introdu aici numele tău